Igiena dentară realizată corect și constant reprezintă una dintre etapele necesare pentru păstrarea sănătății dentare. Totuși, o asemenea conduită nu este suficientă pentru a te asigura că stopezi apariția afecțiunilor dentare. Spațiile înguste dintre dinți sau aparatele ortodontice necesită o curățare în profunzime, în care să primeze atenția la detalii. Domeniul stomatologic a evoluat atât de mult în ultimii ani încât a dus la apariția unor metode mult mai inovatoare. Aparatul de duș bucal, denumit și irigator, reprezintă un astfel de exemplu. Este un dispozitiv recomandat de medici stomatologi, tocmai pentru beneficiile numeroase pe care le are asupra danturii. Funcționalitatea de care dispune este mult mai eficientă decât cea a aței dentare. Datorită presiunii mari cu care este eliminată apa din interiorul aparatului placa bacteriană prezentă va fi îndepărtată cu succes. Smalțul nu va fi afectat în niciun fel.

Care sunt principalele caracteristici ale dușului bucal?

Datorită tehnologiei revoluționare pe care o prezintă, aparatul de duș bucal este foarte ușor de folosit și manevrat. Principalele sale caracteristici sunt:

–        Presiune: Jetul de apă eliminat cu presiune este principalul motiv care stă la baza eficienței dispozitivului. În funcție de preferințe sau sensibilitate poți regla presiunea în așa fel încât să fie evitate momentele de disconfort.

–        Pulsații: Completează funcționalitatea presiunii și are puterea de a îndepărta bacteriile de la nivelul cavității orale.

–       Rezervor: Există modele cu diverse rezervoare care au un rezervor a cărui capacitate variază între 250 ml și 1000 ml. În funcție de un astfel de aspect, irigatorul poate fi folosit de un număr mai mare de persoane. De asemenea, în interiorul aparatului poate fi integrată atât apă cât și o combinație cu lichide antibacteriene.

vezi și  Implantul dentar explicat de la A la Z - Sfaturi Topaltdent

–       Capete pentru curățare: Poți opta pentru o multitudine de capete de curățare, diferențiate în funcție de specificitatea fiecărei zone dentare.

–       Depozitare: Ergonomia și fiabilitatea sunt caracteristicile dominante ale dușului bucal. Nu ocupă mult spațiu și nici nu dezechilibrează estetica generală.

Cine poate utiliza un aparat de duș bucal?

Utilizarea dușului bucal este destinată atât persoanelor care își doresc să păstreze armonia dentară, dar și celor care au nevoi specifice. Așadar, poți integra caracteristicile moderne ale aparatului în rutina zilnică de curățare dacă ai:

–        Aparate ortodontice: Brackeții pe care îi prezintă asemenea metode ortodontice necesită o îngrijire atentă. Dușul bucal îți va ușura munca și va reduce substanțial timpul alocat periajului.

–        Implanturi, coroane sau punți dentare: Asemenea tratamente dentare implică etape complexe și migăloase. Tocmai de aceea, curățarea va trebuie să se ridice la standarde înalte de precizie și eficacitate.

–        Fațete dentare: Asemenea metode utilizate în cosmetica dentară iau forma unor fâșii aplicate pe dinți. Strălucirea și aspectul mereu curat pot rezista mult timp numai dacă le acorzi o atenție sporită. În caz contrar, fațetele îți vor pierde din proprietăți, își vor pierde culoarea sau chiar se vor fisura.

–        Probleme gingivale: Gingiile roșii și inflamate sunt principalele semne ale dezvoltării parodontozei, o afecțiune dentară cu efecte negative asupra cavității orale. Placa bacteriană se acumulează cu trecerea timpului și duce la apariția tartrului și a respirației urât mirositoare. Un aparat de duș bucal te va ajuta să previi eventualele situațiii neplăcute sau urgențe medicale.

Cum se folosește un aparat de duș bucal?

vezi și  Radiografiile dentare 3D sunt ghidul către un zâmbet sănătos!

Folosirea unui astfel de dispozitiv nu implică etape complexe sau greu de înțeles. Va putea fi utilizat cu ușurință de toți membrii familiei. Trebuie respectate câteva detalii esențiale pentru a te putea bucura la maximum de avantajele pe care le prezintă:

–        Imediat după ce ai terminat procesul destinat periajului, desfă rezervorul aparatului. Adaugă apă călduță până în momentul în care ai obținut destulă cantitate pentru a  desfășura curățarea.

–        Mai apoi, atașează cu grijă rezervorul dispozitivului.

–        Reglează intensitatea și pulsațiile în funcție de nevoile pe care le ai.

–        Orientează corect capătul pentru curățare. Este un aspect foarte important pe care trebui să îl respecți pentru a te asigura că totul decurge bine. Poziționează capătul către linia gingivală și spațiile interdentare. Orientare se realizează atât către spațiile dintre dinți și gingii din interiorul cavității orale cât și către cele din exteriorul dinților.

–        Curăță atent timp de 60-120 de secunde. În scurt timp te vei bucura de un zâmbet curat și sănătos.

Cum să alegi dușul bucal potrivit?

Înainte de a face o alegere în ceea ce privește achiziționarea unui duș bucal, ar trebui să iei în considerare câteva aspecte:

–        Specificitatea dinților tăi – Este foarte important să îți cunoști istoricul afecțiunilor dentare pentru a alege dușul bucal care prezintă funcționalități potrivite ție. Tocmai de aceea, este recomandat să te consulți cu un medic stomatolog și să îi urmezi sfaturile.

–       Persoanele care îl folosesc – Dacă irigatorul este folosit de toți membrii familiei este clar că vei avea nevoie de o variantă mult mai mare. În schimb, dacă îl vei folosi doar tu poți alege opțiunea portabilă. Astfel, aparatul poate fi mutat dintr-un loc în altul, ba chiar poate fi așezat pe perete pentru un plus de confort.

vezi și  Obține zâmbetul mult visat prin fațetele dentare!

–        Bugetul de care dispui –  Nu te rezuma la alternative ieftine pentru că nu vor da randamentul la care te așteptai. Nimic nu se compară cu excelența aparatelor care ating standarde înalte de calitate și precizie.

Întreținerea echilibrului dentar poate deveni o adevărată provocare, mai ales în lipsa unor metode inovative de curățare. Nimic nu se compară cu eficiența noilor tehnologii în materie de îngrijire dentară. Atenția la detalii și funcțiile moderne pe care le prezintă irigatoarele te vor ajuta să zâmbești cu încredere indiferent de situație. Riscul dezvoltării unor afecțiuni dentare grave este redus la minimum sau chiar stopat de tot. De asemenea, vei putea menține cu succes trăinicia și stabilitatea lucrărilor protetice, aparatelor ortodontice sau fațetelor dentare. Investiția este așadar una pe termen lung. Este ușor de folosit și manevrat, chiar și de cele mai nepricepute persoane.

Mizează pe calitate și profită de beneficiile unui aparat de duș bucal!

One Reply to “Cum te poate ajuta un duș bucal?”

  1. […] constantă este esențială pentru a te bucura la maximum de avantajele implantului dentar. Dușul bucal, ața dentară și apa de gură nu ar trebui să lipsească din rutina ta zilnică. Periajul […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This field is required.

This field is required.