Știai că 3 din 10 români nu au niciun dinte natural? Statisticile în ceea ce privește întreținerea sănătății dentare sunt îngrijorătoare, atât la nivel național, cât și internațional. Vizitele la stomatolog sunt efectuate numai în cazul în care apar urgențe medicale. Tocmai de aceea, recuperările se realizează mult mai greu. De asemenea, este foarte posibil să apară senzații de durere și disconfort. Însă, evoluțiile tehnologice în materie de tehnologii și aparate utilizate ușurează semnificativ experiențele pacienților și implicit munca medicului stomatolog. Implanturile dentare sunt tratamente realizate cu atenție la detalii utilizate în cazul căderii dinților. Gradul de complexitate este unul ridicat, tocmai de aceea majoritatea pacienților au impresia că nu se vor bucura de succesul rezultatului final. Însă, experiența medicului stomatolog, cât și echipamentele pe care le folosește oferă garanția reușitei. Totuși, miturile în ceea ce privește realizarea implanturilor dentare sunt încă prezente în rândul pacienților.

Iată 5 mituri despre implantul dentar:

1.     Implantul dentar se integrează cu greu în structura osoasă. În urma testărilor continue, s-a constat că titanul este unul dintre cele mai potrivite materiale pentru inserarea implanturilor. Se adaptează imediat caracteristicilor biologice ale pacientului și nu impune apariția unor complicații la nivelu cavității bucale. Nu vor apărea infecții sau reacții adverse. Succesul integrării este de 95-98%.

2.     Nu am nevoie de implant dentar dacă a căzut un singur dinte. Este una dintre concepțiile foarte răspândite în ceea ce privește căderea dinților. În fapt, lipsa unui dinte va afecta serios structura osoasă din punct de vedere al volumului și vitalității. Dacă aștepți prea mult timp este posibil să fie nevoie de alte intervenții precum transplantarea de țesut osos. De asemenea, dinții vecini vor cădea și ei în scurt timp. Tocmai de aceea, imediat cum pierzi un dinte, vizitează imediat cabinetul stomatologic pentru a restaura problema.

vezi și  Implantul dentar explicat de la A la Z - Sfaturi Topaltdent

3.     Investiția este mult prea mare și voi avea nevoie de timp pentru a economisi. Când intervin probleme în ceea ce privește starea sănătății dentare, nu ar mai trebui să te gândești la bani. Într-adevăr, prețul pentru un implant dentar este destul de ridicat, dar este influențat semnificativ și de specificitatea dinților pacientului. Dacă apelezi din timp la inserarea implanturilor, este foarte posibil ca investiția să nu fie atât de costisitoare. În plus, există clinici unde poți plăti în rate.

4.     Igiena dentară nu mai trebuie realizată atât de des în cazul implanturilor dentare. Majoritatea crede că implanturile dentare nu au nevoie de îngrijire specială. Nimic mai fals. Întreținerea constantă este esențială pentru a te bucura la maximum de avantajele implantului dentar. Dușul bucal, ața dentară și apa de gură nu ar trebui să lipsească din rutina ta zilnică. Periajul trebuie realizat cu grijă și atenție la detalii pentru a fi sigur/ă că nu rămân resturi alimentare care să cauzeze înmulțirea bacteriilor. De asemenea, este necesar și periajul profesional realizat în cabinetul stomatologic o dată la 6 luni sau chiar mai devreme, în funcție de ceea pacient.

5.     O să se observe imediat faptul că am implant dentar. Personalizarea este unul dintre elementele cheie utilizate pentru realizarea implanturilor, fie că este vorba de etapa de inserare sau cea de estetică. Medicul stomatolog analizează cu atenție nevoile fiecărui pacient și adaptează activitățile în funcție de ele. Se păstrează, astfel, caracteristicile naturale ale dinților pentru a forma un întreg armonios. Nimeni nu va sesiza că ai un implant dentar.

vezi și  Tot ce trebuie să știi despre sistemul All on 4 / All on 6

One Reply to “5 mituri despre implantul dentar”

  1. […] se poate întâmpla cu implantul dentar în cazul apariției […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *