Introducere

Radiologia dentară este o ramură esențială a stomatologiei care se ocupă cu diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor orale și maxilofaciale. La Topaltdent, utilizăm tehnologia modernă pentru a oferi pacienților noștri cele mai bune servicii de radiologie dentară.

Ce este Radiologia Dentară?

Radiologia dentară implică utilizarea radiațiilor pentru a produce imagini detaliate ale dinților, gurii și maxilarului. Aceste imagini ajută medicii stomatologi să identifice și să trateze diverse probleme dentare, cum ar fi cariile, bolile gingivale și alte afecțiuni orale.

Importanța Radiologiei Dentare

Radiologia dentară este esențială pentru diagnosticarea precisă și tratamentul eficient al problemelor dentare. Fără aceasta, multe afecțiuni orale ar putea rămâne nedetectate și ar putea progresa, provocând probleme de sănătate mai grave.

Tipuri de Radiografii Dentare

Există mai multe tipuri de radiografii dentare, fiecare având scopuri specifice. La Topaltdent, oferim o gamă largă de servicii de radiologie dentară, inclusiv:

  • Radiografii periapicale: Acestea oferă o vedere detaliată a întregului dinte, de la coroană până la rădăcină și osul înconjurător.
  • Radiografii bite-wing: Acestea sunt utilizate pentru a vizualiza coroanele dinților din spate și pentru a detecta cariile interdentare.
  • Radiografii panoramice: Acestea oferă o imagine completă a dinților, maxilarelor și sinusurilor.
  • Radiografii CBCT (Cone Beam Computed Tomography): Acestea oferă imagini tridimensionale detaliate, utilizate în special în implantologie și ortodonție.

Procedura de Radiografie Dentară

Procedura de radiografie dentară este rapidă și nedureroasă. Pacientul este așezat într-un scaun, iar tehnicianul plasează un film sau un senzor digital în gură. Apoi, un aparat de radiografie este poziționat în apropierea gurii și este emis un fascicul de radiații X pentru a capta imaginea.

vezi și  Cum să faci față prevenirii cariilor - Ghid complet

Siguranța în Radiologia Dentară

La Topaltdent, siguranța pacienților noștri este prioritatea noastră. Utilizăm echipamente moderne care emit doze mici de radiații. De asemenea, folosim un ecran de plumb pentru a proteja restul corpului de radiații.

Întrebări frecvente (FAQ)

Este dureroasă procedura de radiografie dentară?

Nu, procedura de radiografie dentară este complet nedureroasă.

Cât de des ar trebui să fac o radiografie dentară?

Frecvența radiografiilor dentare depinde de starea generală a sănătății orale a pacientului. Medicul dumneavoastră stomatolog vă va recomanda cât de des ar trebui să faceți radiografii dentare.

Radiografiile dentare sunt sigure pentru copii?

Da, radiografiile dentare sunt sigure pentru copii. La Topaltdent, folosim echipamente moderne care emit doze mici de radiații, iar copiii sunt protejați cu un ecran de plumb în timpul procedurii.

Concluzie

Radiologia dentară este un instrument esențial în stomatologie, care ajută la diagnosticarea și tratamentul unei varietăți de afecțiuni orale. La Topaltdent, ne angajăm să oferim pacienților noștri cele mai bune servicii de radiologie dentară într-un mediu sigur și confortabil. Pentru mai multe informații sau pentru a programa o consultație, vă rugăm să ne contactați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This field is required.

This field is required.