Posibilitatea de achitare în rate! Fără Dobândă.

Care este factorul principal care duce la apariția unui implant dentar?

Care este factorul principal care duce la apariția unui implant dentar?

Factorul care stă la baza tuturor complicațiilor este indiferența. Uneori, intervine impresia că ție nu ți se poate întâmpla ceva grav la nivelul cavității orale. Însă, lucrurile nu sunt atât de simple precum par. Situația care declanșează totul este dezvoltarea plăcii bacteriene. Netratate la timp, cariile se extind până la rădăcina dentară și duc la dezvoltarea bolii parodontale, principala cauza căderii dinților.

Există trei stadii ale parodontozei:

1. Gingivita – Într-o asemenea etapă, gingiile se inflamează și sângerează cu precădere în timpul periajului. Se resimte, de asemenea, o stare de disconfort generală în zona gingivală. Culoarea naturală a gingiilor dispare, ceea ce poate indica avansare bolii. Efectele sale pot fi tratate cu ușurință datorită vizitei din timp la cabinetul stomatologic. Detartrajul profesional este tehnica utilizată într-un astfel de caz. Este o metodă complet non-invazivă. Nu este nevoie de anestezii sau medicamente adiționale. Totul se realizează rapid și eficient!

2. Parodontita superficială – Odată ajuns/ă la o asemenea etapă, lucrurile se complică semnificativ. Bacteriile acumulate se transformă în tartru, iar neplăcerea de la nivelul gingiilor se intensifică. Medicul stomatolog va încerca pe cât posibil să stopeze efectele negative pe care le are parodontita, însă devine destul de complicat. Se realizează planuri de tratament personalizate în funcție de starea fiecărui pacient. Însă, ședințele alocate se intensifică, iar investiția este implicit influențată de o astfel de situație.

3. Parodontoza – Ultimul și cel mai grav stadiu al afecțiunii parodontale. Numărul de bacterii crește exponențial. Tocmai de aceea, pot apărea infecții dentare. De asemenea, dinții încep să se miște, indiferent de activitățile realizate. Pungile parodontale se acumulează în jurul țesutului osos. Într-un astfel de stadiu, lucrurile se vor complica semnificativ, iar efectele sunt ireversibile. Dinții se vor deplasa în scurt timp.

implant dentar brasov

De asemenea, stilul de viață este un aspect foarte important. Obiceiurile nesănătoase cauzează apariția multor probleme la nivelul cavității orale. Fumatul, în principal cauzează iritarea gingiilor și implicit favorizează dezvoltarea rapidă a parodontozei. De asemenea, diversele boli cardiovasculare sau dezechilibre ale organismului pot afecta serios sănătatea dentară. Sistemul imunitar este slăbit și nu mai poate reacționa împotriva diverselor infecții.

Un implant dentar rămâne soluția potrivită folosită pentru restaurarea vitalității dentare, în ciuda miturilor răspândite. Țesutul osos își va recăpăta proprietățile, iar estetica generală va fi mult mai plăcută. Dinții își vor menține aspectul natural, iar funcțiile masticatorii și de vorbire vor reveni la normal. În plus, pe tot parcursul tratamentului, medicul stomatolog va fi atent la fiecare detaliu pentru a nu-ți oferi momente de nesiguranță sau disconfort. Dacă ți-e teamă de durere, nu trebuie să-ți faci griji. Stomatologul tău va fi cel care îți va asigura condiții optime în timpul intervenției.

Apelează cu încredere la beneficiile unui implant dentar!

×

Cu ce vă pot ajuta?

× Scrie pe WhatsApp