Implantologie

Implanturile dentare au evoluat și permit acum danturii tale să arate natural, fără ca tu să te temi pentru siguranța dinților tăi.

implant-dentar

Chirurgia dentară este ramură a stomatologiei care ajută, de cele mai multe ori, la extracția dinților sau a măselelor. Părțile dureroase sau nefolositoare ale danturii, care nu mai pot fi reparate, trebuie extrase. În lipsa dinților de care ai nevoie zi de zi pentru ca tu să te poți bucura de plăcerile simple ale vieții, apar soluții ingenioase și eficiente. Implanturile dentare au evoluat și permit acum danturii tale să arate natural, fără ca tu să te temi pentru siguranța dinților tăi.

Implanturile dentare sunt construite într-un procent de aproape 100% din titan, un material dur, compatibil cu organismul uman. El îndeplinește rolul rădăcinii dentare pentru că este inserat în osul maxilar al pacientului. Inserarea implantului necesită stabilitate și un os de suport sănătos, iar pacientul trebuie să țină cont de indicațiile medicului.

Procesul de inserare al implantului reprezintă înșurubarea propriu-zisă a rădăcinii din titan sau zirconiu. Odată introdusă, rădăcina devine fundația celorlalte elemente care vor completa dentiția. Următorul pas este introducerea bontului protetic. El este legătura dintre implantul integrat în osul pacientului și coroana dentară care va fi vizibilă.

Fabricat la rândul său din titan sau zirconiu, bontul protetic poate fi inserat în aceeași zi cu implantul doar dacă structura osoasă este suficient de sănătoasă.

Coroana dentară, partea vizibilă a implantului, va fi atașată pe bontul protetic. Este ultimul pas al implantării dintelui care, deși nu va fi al tău, va arăta natural.

Aspectul natural al implanturilor, al coroanelor dentare, are la bază tehnologia avansată folosită în cabinetele profesioniste precum Topaltdent. Culoarea dinților tăi, de exemplu, va fi înregistrată prin metode digitale ce vor recrea identic nuanța danturii tale. Implantul care te va ajuta să mănânci și să vorbești cu încredere aduce cu el, deci, și alte avantaje majore.

Rezistența materialelor de fabricare a implanturilor și tehnicile folosite determină o perioadă lungă de funcționare corectă a implantului. Între 10-20 de ani, pacientul poate fi lipsit de griji în ceea ce îl privește zâmbetul sănătos și îngrijit.

Clinica Topaltdent oferă o gamă largă de implanturi de cea mai bună calitate: Dentium, Bredent, Nobel Biocare. Astfel de implanturi s-au dovedit a fi eficiente și milioane dintre ele au fost folosite peste tot pe glob.

implantologie-brasov
implanturi-dentare-brasov

Există numeroase motive pentru care să alegi un implant:

  • Este sigur, nu va produce răni ale cavității bucale și va funcționa exact la fel ca un dinte normal
  • Are o durată lungă de viață – îngrijit corespunzător, implantul va funcționa fără probleme și va fi ușor de folosit
  • În viitor, implantul poate fi folosit și ca baza unei proteze dentare

Consultul medicului și părerea lui constituie principalul factor care să te ajute să iei o decizie în privința implanturilor. Este necesară investigația amănunțită a danturii tale, ca să îți poți cunoaște nevoile. O dantură sănătoasă și îngrijită va aduce odată cu ea avantaje pentru pacient. Stima de sine va crește, întrucât vei  putea zâmbi fără să te simți inhibat de aspectl precar al danturii. Masticația și vorbirea sunt, la rândul lor, mult mai ușoare și mai plăcute.

Apelează la un medic specializat!