Tot ce trebuie să știi despre implanturi all-on-x - Topaltdent
Home
Blog

Tot ce trebuie să știi despre implanturi all-on-x

implanturi all-on-x
Tot ce trebuie sa stii despre implanturile all on x

Te-ai gândit vreodată că etapele inserării unui implant dentar nu sunt atât de complexe? Indiferent de numărul dinților lipsă, evoluțiile continue în materie de echipamente și aparatură utilizate vor reabilita armonia cavității orale. All-on-4 sau All-on-6 reprezintă variante eficiente și fezabile indiferent de gradul de complexitate implicat. Sunt reabilitate complet arcadele inferioare și superioare afectate de căderea dinților. De asemenea, echipa de medici specializați este atentă la fiecare detaliu pentru a-ți conferi grade sporite de confort și siguranță. Planul de tratament este personalizat în funcție de nevoile fiecărui pacient. Astfel, momentele de durere sau disconfort sunt evitate cu succes. Însă, avantajele nu se opresc aici:

–        Prezintă grade sporite de rezistență și durabilitate, iar complexitatea tratamentului va fi redus semnificativ. Nu mai este nevoie de transplantarea de țesut osos sau gingival. Într-un asemenea mod, experiența ta în cabinetul stomatologic este ușurată semnificativ. Sistemul care stă la baza implanturilor All-on-4 sau All-on-6 este definit de rapiditate și eficiență.

–        Pacientul se poate bucura în doar 24 de ore de o lucrare provizorie care să îi asigure standarde înalte de calitate și funcționalitate. Este o variantă fixă și fezabilă utilizată până la momentul operației propriu-zise. Însă, trebuie îngrijite cu atenție.

–        Se adaptează imediat specificității fiecărui pacient și sunt tratamente non-invazive. Astfel, nu vei întâmpina momente de disconfort sau durere la nivelul cavității orale.

–        Ghidul chirurgical și tehnicile de radiologie sunt cele care îl vor ajuta pe medicul stomatolog să traseze corect etapele intervenției.

–        Sunt variante mult mai facile din punct de vedere financiar. Nu mai ești nevoit să investești pentru inserarea fiecărui dinte. De asemenea, devin opțiuni mult mai confortabile în comparație cu protezele de orice tip. Asemenea dispozitive sunt de cele mai multe ori, greu de îngrijit și manipulat.

–        Aspectul estetic va fi reabilitat complet, la fel și funcțiile esențiale răspunzătoare pentru realizarea masticației sau vorbirii. Vitalitatea specifică dinților naturali va fi păstrată cu succes datorită experienței medicului stomatolog. Așadar, nu trebuie să îți mai faci grijă că te vei mai confrunta cu probleme în ceea ce privește stima de sine.

Care sunt etapele parcurse înainte de realizarea tratamentului?

implanturi all-on-x

Tehnicile de implant dentar reprezintă se clasează în lista celor mai complexe activități realizate în cabinetul stomatologic. Tocmai de aceea, organizarea este punctul central care gravitează în jurul rezultatelor de succes. Etapele implicate sunt realizate cu grijă și atenție la detalii pentru a oferi rezultate de succes:

1.     Într-o primă fază, medicul stomatolog va analiza caracteristicile cavității pentru a se asigura că implantul All-on-x este opțiunea potrivită. De asemenea, îi va adresa pacientului câteva întrebări care vizează stilul de viață și procesul de îngrijire a danturii.

2.     Mai apoi, este realizată investigația radiologică prin care este surprinsă în mod panoramic întreaga cavitate bucală. Tomografia este și ea necesară pentru un plus de precizie și siguranță.

3.     Se iau amprente digitale din zona în care se vor insera implanturile. Astfel, vor putea fi personalizate în funcție de nevoile pacientului.

4.     Se analizează cu atenție mobilitatea mușchilor de la nivelul maxilarului cu ajutorului unor tehnici digitale.

5.     Ghidul chirurgical este realizat tot în format digital. Medicul stomatolog împreună cu echipa sa vor respecta fiecare detaliu inclus.

6.     După finalizarea perioadei alocate lucrării provozorii, se inserează implantul definitiv. Înainte de toate, specialistul va aplica metode prin care să igienizeze eficient zona dentară pentru a stopa riscul apariției infecțiilor. Mai apoi, sunt stabilite variantele potrivite în ceea ce privește materialul utilizat pentru realizarea implanturilor. Titanul este unul dintre cele mai recomandate datorită biocompatibilității ridicate. În ceea ce privește elementele de suprastructură, opțiunile din ceramică sunt recunoscute pentru durabilitatea în timp.

Unde poți avea parte de implanturi all-on-x realizate ca la carte?

Nu toți medicii stomatologi sunt pregătiți să efectueze implanturi dentare all-on-x. Tocmai de aceea, ar trebui să fii foarte atent/ă la câteva aspecte importante:

–        Experiența. Indiferent de rezultatele excepționale în plan teoretic, nimic nu se compară cu informațiile acumulate în urma experiențelor practice. Analizează certificările și diplomele și job-urile anterioare pe care le-a avut medicul stomatolog. 

–        Atenția. Unul dintre atuurile oamenilor pasionați de ceea ce fac este că sunt atenți la fiecare detaliu, fie el vizibil sau nu. Astfel, un specialist care se respectă va lua întotdeauna în calcul toate posibilitățile și se va strădui să ofere pacienților rezultatele așteptate.

–        Reputația. Feedback-ul negativ nu ar trebui să fie prezent, mai ales în cazul implanturilor. Nu este admisă niciun fel de greșeală, pentru că intervenția implică numeroase resurse materiale și financiare. De asemenea, orice neregulă în ceea ce privește stabilirea etapelor va influența negativ perioada de vindecare și biocompatibilitatea.

–        Inovație. Dacă este atent la schimbările tehnologice în domeniu și aplică noile metode pentru a îmbunătăți experiența pacienților, ești în locul potrivit. Calitatea este una dintre cele mai eficiente investiții pe termen lung.

Cum știu că am nevoie de implanturi all-on-x?

Factorii care conduc la căderea dinților și implicit inserarea unor implanturi dentare de tip all-on-x, sunt numeroase:

–        Ai dezvoltat ultimul stadiul al bolii parodontale. Tartrul, respirația urât mirositoare, sensibilitatea și mobilitatea excesive sunt principalele simptome. Poate părea greu de crezut, dar motivul principal pentru o asemenea situație este realizarea incorectă a periajului dentar.

–        Ai optat pentru proteze dentare, însă experiența nu a fost una deloc una plăcută.

–        Nereușita implanturilor clasice. În ciuda procentului mic de eșec, pot apărea și situații urgente.

–        Ai nevoie urgentă ca estetica generală a dinților să fie restabilită cu succes. Lipsa dinților generează de cele mai multe ori temeri în ceea ce privește interacțiunea cu persoanele din jur.

–        Nu dispui de suficient țesut osos pentru a-l transfera dintr-un loc în altul.

Implanturile all-on-x sunt variante sigure și confortabile pentru orice pacient. Sunt special concepute pentru cei care își doresc să scape rapid de chinul dinților lipsă. Însă, nu uita că succesul poate fi asigurat de un medic stomatolog pregătit și pasionat de domeniu.

Optează cu încredere pentru metode moderne de inserare a implanturilor!