Odontologie - Topaltdent

Odontologie

Te confrunți cu carii sau te supără durerile dentare? Atunci e un semn că trebuie să mergi la un consult odontologic.

carii-dentare

Te confrunți cu carii sau te supără durerile dentare? Atunci e un semn că trebuie să mergi la un consult odontologic. Medicul specialist va analiza situația în mod atent și corespunzător și îți va îndepărta cariile netratate la timp. Dacă vrei ca problemele să nu se agraveze și să nu ajungi la tratamente complexe, precum cele de canal sau extirparea nervului, alege să mergi la un medic stomatolog. Astfel, cariile vor fi obturate la timp, dintele va fi salvat, iar zâmbetul tău își va căpăta din nou strălucirea.

Cariile pot reprezenta cauze ale îngrijirii orale deficitare, însă se pot instala pe suprafața dintelui și din cauza consumului de dulciuri sau alimentelor nepotrivite. Cariile situate în interior pot fi și cauze genetice care nu au fost depistate într-un timp record din cauza lipei vizitei la medicul dentist sau controlului periodic.

Alte servicii de care poți beneficia din sfera odontologiei sunt și plombele dentare, montarea bijuteriilor dentare, detartrajul sau tratarea smalțului dentar.

Adesea, cariile pot să-și facă simțită prezența prin disconfort la nivelul dinților și în cazul copiilor. Se întâmplă astfel pentru că în timpul periajului placa bacteriană nu este îndepărtată în totalitate.

Zona coletului situată între dinți și gingie este locul cel mai predispus pentru apariția cariilor. Atât resturile de mâncare, cât și placa bacteriană se acumulează pe linia gingiei și între dinți. De aceea, utilizarea aței dentare și apa de gură folosită în combinație cu periajul corect și riguros pot împiedica apariția cariilor. În caz contrar, acizii din alimentele descompuse vor ataca smalțul dinților, facilitând apariția cariilor interdentare.

Sfatul specialiștilor este să veniți cât mai din timp la un control periodic cu copilul pentru a împiedica astfel îmbolnăvirea dinților lui. Cu cât micuțul tău se va obișnui cu dentistul și nu-i va fi teamă să-l viziteze, cu atât va avea o dantură sănătoasă și puternică pe termen lung.