Posibilitatea de achitare în rate! Fără Dobândă.

Radiografiile dentare 3D sunt ghidul către un zâmbet sănătos!

modele de poze radiografice

Dacă citești aceste rânduri, probabil te întrebi de ce sunt atât de importante radiografiile dentare și de ce ele trebuie efectuate la un anumit interval de timp.

Ei bine, probabil că ai avut cel puțin o dată în ultimii ani dureri dentare, o gingie afectată, care îți provoca disconfort sau chiar o infecție, care te-a trecut printr-un tratament lung și dureros.

Poate că încă mai ai astfel de probleme sau dureri, iar în majoritatea cazurilor crezi că va trece de la sine.

Ei bine, radiografiile dentare nu doar că îți salvează zâmbetul, dar îi și oferă medicului tău stomatolog informațiile concrete despre cavitatea ta orală, lucru care poate împiedica apariția infecțiilor și a deteriorării danturii, dacă sunt tratate din timp.

În următoarele rânduri, vreau să îți vorbesc despre radiografiile dentare, mai exact despre noua tehnologie care a revoluționat cabinetele stomatologice prin radiologie dentară 3D CBCT. 

Nu-ți face griji dacă nu cunoști acești termeni, pentru că până la finalul articolului vei înțelege.

Am să îți prezint modurile radiografice pe care le poți face cu noua aparatură medicală și am să îți dezvălui câteva avantaje pentru zâmbetul tău, datorate radiografiilor dentare de calitate.   

 Indiferent de problemele dentare cu care te confrunți, radiografiile 3D îți vor reconstrui profilul digital al cavității orale și îl vor ajuta pe doctorul tău stomatolog să îți ofere tratamentul optim pentru dantura ta.

Practic, imagistica dentară 3D îți oferă un diagnostic corect, care îți dezvăluie fiecare afecțiune, de la oase și mandibulă până la structura dinților. 

Și, cum poți știi cel mai bine ce trebuie să îmbunătățești,  dacă nu știi cauza problemei.

Ei bine, pentru că vreau să îți ofer  informații valoroase, haide să o luăm cu începutul. 

unnamed 39

Radiografiile dentare îți salvează zâmbetul!

Da, și dacă te întrebi cum poate o imagine a cavității tale orale să îți salveze dantura și să îți protejeze sănătatea organismului, răspunsul este foarte simplu. 

vezi și  Turism Dentar! Vizitează Brașovul și repară-ți dantura!

Sănătatea orală este un factor care îți afectează starea. 

Momentele în care te simți inconfortabil când zâmbești, din cauza unei danturi imperfecte te fac să te intimidezi, sau poate chiar te întristează. 

Totuși, chiar dacă dinții tăi sunt sănătoși și au un aspect plăcut, nu poți fi întotdeauna sigură că nu există alte afecțiuni, greu de detectat, care îți pot pune dantura în pericol, și chiar sănătatea. 

Într-adevăr, principiul de bază al radiografiilor dentare este să ofere un diagnostic precis al cavității orale, pentru ca medicul stomatolog să îți ofere cel mai bun tratament. 

Dar, poate că nu știai sau nu ai dat atenție, dar cavitatea orală este parte a organismului tău, care poate transmite infecțiile de la nivel local în restul corpului și poate conduce spre boli grave ale sistemului tău. 

Dar nu vreau să îți spun aceste lucruri aici, ci vreau să înțelegi, că o radiografie dentară este un ghid pentru dantura și sănătatea ta, așa că poți să iei acest lucru în considerare la viitoarele tale programări stomatologice. 

unnamed 40

De ce tehnologia radiologiei dentare 3D 3-in-1 CBCT a revoluționat cabinetele stomatologice?

Aparatura medicală CBCT 3-in1 este o tehnologie nouă, modernă, prin care imaginile sunt efectuate de către un braț robotic, ce se rotește în jurul pacientului și transpune razele X de jur împrejurul său. 

Fascinant este că, deși se efectuează o rotație completă sau o semi-rotație, aparatura obține între 150 și 600 de imagini secvențiale și plane, care împreună construiesc profilul digital, la dimensiuni exacte a cavității tale orale. 

Ce este și mai fascinant, este faptul că aparatura medicală utilizată de MontanDent oferă 3 tipuri de scanării : scanarea pacientului, scanarea modelului și fotografie facială digitală 3D.

vezi și  Tot ce trebuie să știi despre aparatul dentar fix

Radiografia dentară cu sistemul CBCT 3D este cea mai complexă investigație la momentul actual, pentru că reproduce structurile dure în imagini precise, iar nivelul de radiații la care se expune pacientul este semnificativ redus față de radiografiile clasice. 

Redarea tridimensională exactă a cavității orale este un instrument extrem de eficient pentru medicul stomatologic.

Informațiile obținute îl ajută în efectuarea tratamentelor potrivite în endodonţie, parodontologie, ortodonţie, implantologie, chirurgie maxilodentară și multe altele cu aplicații mai complexe.

unnamed 28

Avantajele radiografiilor dentare cu tehnologia 3-in-1 3D CBCT.

Sunt sigură că deja te gândești la câteva avantaje ale tehnologiei radiografice digitale, dar sunt sigură că nu te-ai gândit la toate. 

Precizie 

Imaginile 3D obținute în urma radiografiile îi oferă medicului stomatolog un diagnostic precis și o vedere de ansamblu a tuturor elementelor din cavitatea ta orală. 

Analiza structurii osoase

Software-ul aparatului medical este configurat pentru scanarea eficientă a masei osoase, care poate realiza ulterior planuri exacte pentru implantologie, fapt ce ajută medicul să aleagă tipul de implant potrivit pentru pacient. 

Diagnosticarea parodontozei

Datorită multiplelor fotografii efectuate în timpul radiografiei, scanarea CBCT a pacientului captează informații despre structura osului și a țesuturilor care susțin dinții ficși. 

Astfel, în cazul în care aceste țesuturi, moi sau osoase, sunt în curs de deteriorare, stomatologul poate interveni la timp pentru a trata afecțiunile existente. 

Stimularea reconstrucției osoase

Analiza densității osoase îi oferă soft-ului date exacte, care ulterior se pot folosi pentru reconstrucția digitală osoasă și implementarea tratamentului în dantura pacientului. 

Cantitatea de radiații redusă

Față de radiografiile CT clasice, sistemul CBCT 3D transmite radiațiile în unghi conic, fiind o doză considerabil mai mică pentru pacient.

vezi și  Metode de curățare pentru igiena orală zilnică - Sfatul Topaltdent

Depistează imperfecțiunile dentare

Radiografiile 3D CBCT permit depistarea cu ușurință a cariilor, care progresează sub obturațiile rezolvate în trecut.

Creează un profil digital al pacientului

Tehnologia modernă utilizată în radiologia dentară oferă medicului informații exacte cu privire la poziția dintelui în osul maxilar și informații despre simetria feței, oferind totodată o imagine clară a sinusurilor și polipilor.

Descoperă afecțiunile craniului

Radiografiile 3D CBCt sunt instrumente ideale nu doar pentru doctorii stomatologi. Imaginile 3D îți oferă informații reale despre fracturile de la nivelul capului, identifică tumorile și chisturile de la nivelul maxilarului.

Sunt multe avantaje, nu? În final, vreau să îți mai reamintesc un lucru.

O radiografie dentară făcută la timp îți salvează zâmbetul și îți protejează sănătatea!

unnamed 41

Dar, dacă ai posibilitatea să alegi ce tip de radiografie să îți faci, recomandarea noastră este clară. 

Tehnologia 3-in-1 3D CBCT este o soluție mult mai avansată, mult mai minuțioasă și cu o doză de radiații considerabil mai mică. 

Îți mulțumesc că m-ai urmărit până aici și cred că ești și tu de acord cu mine că radiografiile 3D CBCT sunt o tehnologie fantastică.

Poate că, următoarea ta radiografie o vei face datorită îndemnului doctorului tău, și asta chiar nu e nici o problemă, dar încearcă experiența aparaturii 3D CBCT și bucură-te de amprenta ta dentară digitală!

Iar dacă știi că trebuie să îți faci o radiografie dentară, acum e momentul ! Contactează cu încredere specialiștii Montan Dent și programează-te pe loc !

×

Cu ce vă pot ajuta?

× Scrie pe WhatsApp