De ce este necesar tratamentul ortodontic?
Dinții poziționați nepotrivit în cavitatea bucală sunt greu de curățat și îngrijit, iar masticație este, și ea, îngreunată. Tocmai din această cauză, de-a lungul timpului au fost scoase pe piață soluții ingenioase pentru îndreptarea dinților.
Aparatul dentar este metoda prin care medicul ortodont aplică o forță asupra dinților pacientului pentru ca ei să se îndrepte.
Această modalitate este eficientă și apreciată de oamenii de pretutindeni. Aparatul dentar poate fi folosit pe toți dinții, fie pe o singură parte a danturii (partea de sus sau partea de jos).
Din punct de vedere estetic, dantura va arăta mult mai bine, încrederea de sine a pacientului va fi crescută semnificativ.
Dacă te întrebi de ce ar trebui să porți aparat dentar, ar trebui să iei în calcul probleme care pot apărea în timp.
Dinții înghesuiți sau aglomerați pot provoca carii pentru că ei sunt mai dificil de igienizat. Astfel, există riscul infectării gingiilor, iar netratate, afecțiunile pot duce la forme severe de parodontoză.
Funcția ocluzală sau funcția masticatorie este facilizată odată cu îndreptarea danturii.
Un alt risc care trebuie luat în considerare este posibilitatea pierderii dinților. O mușcătură incorectă poate duce la uzarea dintelui sau la pierderea acestuia.
Programează-te online în doar câțiva pași
Rezervă-ți consultația pentru implanturi dentare simplu și rapid, direct de pe site-ul nostru. Completează formularul, alege data și ora dorite, iar noi te vom contacta în curând pentru confirmare.
Formular online
Selectare dată și oră
Confirmare rapidă
Tipurile de aparate dentare pentru nevoile tale
Aparatele dentare sunt adaptate nevoilor tale, așadar se clasifică în aparate dentare fixe și aparate dentare mobile.
Aparatul dentar fix va rămâne atașat dinților din momentul în care medicul ortodont îl instalează până când îl va da jos. Tratamentul poate dura între 6 luni și 2 ani, diferă de la pacient la pacient.
Aparatul dentar mobil poate fi detașat și atașat oricând de pacient, nu este nevoie de ajutorul medicului ortodont.
De asemenea, aparatele dentare pot fi discrete sau mai mult vizibile, în funcție de materialele din care sunt fabricate.
De exemplu, un aparat dentar metalic este o variantă accesibilă, cel mai des aleasă de pacienți. Raportul calitate-preț este, de obicei, cel mai bun, iar asta determină folosirea tipului metalic de aparat dentar.
Un aparat dentar fabricat din safir este mai puțin vizibil, greu de distins pe dantura pacientului, însă este mai costisitor.
Mai fragil decât restul aparatelor, dar rezistent la pete este aparatul dentar fabricat din ceramică.
Un alt model de aparat dentar este aparatul dentar de tip gutieră. Transparentă și discretă, gutiera nu conține bracketuri sau sârme, dar poate fi la fel de eficientă.
La fel ca un alt aparat dentar, este conceput special pentru dinții tăi cu ajutorul tehnologiei computerizate 3D.
Discută cu un medic specialist pentru a afla cea mai bună soluție pentru tratamentul tău
Dacă dantura ta prezintă dificultăți la igienizare, dinții tăi nu sunt aliniați, iar zâmbetul tău nu poate fi încrezător, atunci discută cu medicul ortodont despre aparatele dentare.
Află câte avantaje îți poate aduce purtarea unui aparat dentar. Rezultatele sale nu întârzie să apară, curățarea dinților va fi facilitată rapid, iar riscul ca dinții tăi să prezinte carii scad considerabil.
Vorbește cu medicul ortodont despre începerea tratamentului și alege aparatul dentar care ți se potrivește cel mai bine!