Posibilitatea de achitare în rate! Fără Dobândă.

Tot ce trebuie să știi despre aparatul dentar fix

aparat-dentar-fix

Te-ai gândit vreodată cât de periculoși sunt dinții strâmbi? Anomaliile dentare reprezintă o afecțiune din ce în ce mai des întâlnită în rândul oamenilor. Poziția incorectă a dinților are efecte marcante, mai cu seamă la nivelul sănătății dentare. În primul rând, periajul nu se mai poate realiza în mod corect și optim din cauza spațiilor înguste. Apariția cariilor este primul pas către probleme mult mai grave precum ar fi parodontoza sau pierderea dinților naturali. Pe de cealaltă parte, ulterior intervin și probleme de ordin estetic. Te privești în oglindă și nu ești deloc încântat/ă de felul în care arată zâmbetul tău? Încerci să râzi cât mai puțin sau să îți acoperi gura ori de câte ori ceilalți te ațintesc cu privirea? Atunci un aparat dentar fix este soluția eficientă în asemenea situații, mai ales la vârste fragede. Dacă încă privești cu teamă o astfel de procedură ar trebui să știi că s-au schimbat foarte multe în ceea ce vizează tehnica de lucru. Tehnologizarea excesivă a domeniului stomatologic a adus numeroase avantaje atât pacienților, cât și medicilor ortodonți. Experiențele au devenit extrem de reușite și au capacitatea de a se ridica la nivelul așteptărilor.

Iată tot ce trebuie să știi despre aparatul dentar fix:

–       Este unul dintre cele mai eficiente aparate din punct de vedere al rezultatelor. Motivul rezidă în controlul sporit pe care aparatul îl are asupra dinților și poziției lor. Brackeții sunt poziționați pe fiecare dinte și acționează în consecință pentru a-i putea îndrepta cu succes. Tocmai pentru că aparatul rămâne fix, presiunea care se exercită asupra dinților este mult mai mare. Așadar, te vei putea bucura de dinți drepți într-un timp mai scurt decât în cazul aparatelor mobile. În plus, precizia rezultatelor finale va fi la cele mai înalte standarde.

–       Nu se poate deplasa în timpul somnului sau altor activități care necesită o mișcare continuă a corpului. Astfel, este o alternativă mult mai sigură pentru copii. De asemenea, este extrem de eficient pentru persoanele uituce sau mereu pe grabă. Nu vor mai fi nevoite să-și pună aparatul de fiecare dată.

–       Nu afectează în niciun fel vorbirea. Există o părere înrădăcinată cum că aparatele dentare fixe reprezintă cauzele principale pentru distorsionarea sunetelor. Însă, aparatele fixe sunt mult mai eficiente dintr-un asemenea punct de vedere în comparație cu cele mobile.

–       Sunt mult mai accesibile din punct de vedere financiar decât celelalte alternative de pe piață. Nu trebuie să îți mai faci griji că nu vei putea să apelezi niciodată la tratamente ortodontice. Cu puțină economie, vei putea strânge rapid banii de care ai nevoie pentru a obține dinți drepți și sănătoși.

–       Sunt purtate pe tot parcursul tratamentului. Nu există excepții de la caz, decât în timpul realizării igienei orale. Tocmai de aceea, periajul trebuie realizat foarte serios. Nu te mai poți sustrage unei asemenea activități pentru că nu vei putea ajunge la rezultatele dorite niciodată.

–       Există multe tipologii de aparate dentare din care poți alege: metalic, ceramic, safir sau incognito. Aparatul dentar metalic este unul dintre cele mai eficiente, însă apar nemulțumiri pentru că este foarte vizibil și necesită vizite regulate în cabinetul stomatologic. Aparatul dentar ceramic oferă rezultate la fel de precise și este mai puțin vizibil. Totuși, în cazul în care nu este respectată rutina de curățare și îngrijire pot apărea pete la nivelul aparatului. Aparatul dentar din safir este și mai puțin sesizabil însă presupune implicarea unor costuri mult mai ridicate și o sensibilitate mai mare. Aparatul dentar Incognito face parte din noua generație a dispozitivelor ortodontice. Vine la pachet, așadar, cu beneficii substanțiale. Dispune de o parte invizibilă care este montată în exteriorul dinților pentru un plus de comoditate.

–       Primele experiențe cu aparatul dentar fix vor fi marcate de câteva aspecte importante. Se va instaura o durere ușoară și o sensibilitate la nivelul dinților până când te vei obișnui cu aparatul. De asemenea, pot apărea diverse iritații la nivelul obrajilor sau buzelor, însă și ele vor dispărea curând.

–       Manipularea atentă și îngrijirea constantă a aparatului sunt necesare. Alimentele tari sau lipicioase ar trebui excluse din meniul preferat. Gândește-te numai la felul în care va arăta zâmbetul tău la final. Merită așteptarea, nu-i așa?

–       Vizitele regulate reprezintă una dintre cheile succesului pentru orice tratament ortodontic. Medicul stomatolog va supraveghea cu grijă starea dentară și va interveni rapid pentru a corecta orice fel de greșeală.

–       Înainte de a aplica un aparat dentar este foarte important să îți rezolvi celelalte afecțiuni dentare. Lipsa dinților trebuie corectată numaidecât în asemenea cazuri cu ajutorul unui implant dentar. Procedura este una non-invazivă și care poate rezista o perioadă de timp îndelungată în funcție de întreținerea realizată de pacient. Tratamentul nu este deloc unul complex. Se vor integra trei elemente importante: implantul propriu-zis, bontul protetic și coroana dentară. Cel mai utilizat și performant material care este utilizat pentru implanturi este titanul. Performanțele sale și rezistența de care dă dovadă sunt uluitoare, însă de cele mai multe ori este respins de corp. În astfel de cazuri, zirconiul este alternativa potrivită pentru a desfășura întreg tratamentul. La finalul procesului de implantare, dinții vor arăta cât se poate de natural. Încă un avantaj substanțial este faptul că aparatul dentar fix poate fi integra cu succes, chiar dacă ai un implant dentar. Vei putea căpăta imediat perfecțiunea dinților la care ai visat mereu. Nu va mai trebui să îți faci griji că oamenii te vor privi într-un anume fel sau vor judeca tipul lucrării. Ești liber/ă să zâmbești ori de câte ori simți!

Aparatele dentare fixe rămân în fruntea listei tratamentelor ortodontice de succes, în ciuda dezavantajelor estetice. Eficiența și controlul sporite pe care le presupune sunt principalele motive pentru rezultatele excepționale. Anomaliile dentare vor fi corectate fără probleme. Însă, este foarte important să existe o conștientizare crescută în ceea ce privește beneficiile unui asemenea tratament. Cu cât mergi din timp la medicul stomatolog, cu atât procesul de îndreptare al dinților va dura mai puțin, 

Apelează cu încredere la aparatul dentar fix pentru precizia crescută a rezultatelor finale!

×

Cu ce vă pot ajuta?

× Scrie pe WhatsApp