Posibilitatea de achitare în rate! Fără Dobândă.

Radiologie Dentară Brașov

Pentru ca tratamentele dentare să se desfășoare eficient, cabinetele dentare sunt dotate cu aparaturi radiologice de ultimă generație precum Planmeca ProMax 3D.

Radiologia oferă imagini clare și concrete, care sunt absolut necesare pentru un doctor stomatolog

radiografie-brasov

Aparatul Planmeca ProMax 3D, care se găsește în clinica Topaltdent, are un nivel minim de radiații și eficacitate maximă, pentru ca imaginile să fie foarte clare.

Radiografia dentară este reprezentată de imortalizarea imaginilor cu dantura pacienților, iar scopul său este de a depista din timp afecțiunile dinților și ajută la stabilirea planului de tratament.

Ochiul liber nu poate vizualiza defecte ale danturii.
Imaginile obținute în urma unei radiografii sunt prețioase pentru că se pot vedea părțile interne ale dintelui. Medicul poate analiza, apoi, care sunt afecțiunile, nevoile pacientului și poate depista sau diagnostica problemele dentare.

Radiologia este absolut necesară pentru cazuri grave.

Imaginea care rezultă în urma radiografiei evidențiază cariile, infecțiile, chisturile, fracturile sau pungile parodontale care nu se pot vedea cu ochiul liber. Medicul va putea interpreta imaginile radiologiei și va depista cauzele durerilor sau mobilității dinților.

Când ai nevoie de o radiografie?

Radiologia dentară este necesară în multiple cazuri, nu doar pentru complicații sau situații grave.

Dacă, de exemplu, ești un pacient nou al cabinetului, medicul ți-ar putea cere o radiografie panoramică a danturii ca să își dea seama de sănătatea dentiției tale.
Dacă ai beneficiat de inserarea implanturilor sau protezelor, o radiografie este necesară la o anumită perioadă de timp.

Un alt caz care necesită realizarea unei radiografii ar putea fi înainte de o situație chirurgicală sau înainte de orice tip de tratament endodontic sau ortodontic, pentru ca rezultatele tratamentelor să fie de succes.

Folosirea radiologiei dentare este benefică întrucât avantajele ei constă în transparența aflării defectelor dentare. Datorită avansării tehnologiei, nivelul de radiații s-a minimizat în timp, iar imaginea radiografiei este clară și ușor de interpretat pentru medicul stomatolog.

Radiografiile pot fi de mai multe feluri: intraorale sau extraorale.

  • Radiografiile intraorale sunt precise, exacte și prezintă un dinte sau o porțiune a dinților mai mică ca număr.
  • Radiografiile extraorale oferă o viziune panoramică asupra danturii, ca medicul să reușească să-și facă o idee despre punctul de plecare sau de evoluție al danturii tale.
radiologie dentara

Apelează la clinici specializate cu aparatură de ultimă generație!

radiologie-brasov

Tratarea și depistarea bolilor gingivale sau dentare au un scop primordial: păstrarea și conservarea dinților.
Dacă osul maxilar este sănătos, canalele radiculare puternice, iar dinții aliniați corecți, dantura ta va fi funcțională mult timp.

Radiologia dentară depistează diferite forme de afecțiuni ale dentiției, mai grave sau mai puțin grave precum:

  • carii în stadiu incipient
  • prezența chisturilor
  • situația măselelor de minte
  • fisuri ale smalțului
  • infecții dentare sau gingivale

Profilaxia dentară, curățarea în profunzime a danturii ajută la evitarea situațiilor neplăcute și dureroase, însă radiologia dentară va răspunde multor întrebări și curiozități despre dantura ta!

Programează o vizită în cabinetul nostru!
Recenzii

Zâmbetul tău este prioritatea noastră!

CLINICĂ STOMATOLOGICĂ ÎN BRAȘOV

De Ce Să Alegi Serviciile Topaltdent

Aparatură modernă

Serviciile stomatologice de calitate au nevoie de dispozitive performante pentru depistarea problemelor din cavitatea bucală.

Medici profesioniști

O echipă de 9 medici și specialiști sunt gata să îți vină în ajutor indiferent de complicațiile dentare care apar.

Sute de intervenții de succes

Zâmbetul tău este motivul nostru de a continua să găsim soluții pentru problemele danturii tale. Mii de clienți au fost mulțumiți de rezultate!

×

Cu ce vă pot ajuta?

× Scrie pe WhatsApp