Posibilitatea de achitare în rate! Fără Dobândă.

Care este prețul unui implant dentar realizat corect?

care este pretul unui implnt dentar realizat corect

Prețul unui implant dentar realizat corect

De cât timp amâni consultul stomatologic? Căderea dinților este o afecțiune cu care se confruntă 4 din 10 români și care implică numeroase consecințe negative. Afectarea dinților vecini, dezechilibrele masticatorii sau problemele de ordin estetic sunt doar câteva dintre exemple. Serviciile de implantologie sunt cele mai bune soluții în asemenea situații. În lipsa rădăcinii unui dinte natural se apelează la trei componente: implantul propriu-zis, bontul protetic și coroana dentară. Corpul implantului care ia forma unui șurub va fi inserat în maxilar, iar mai apoi vor fi adăugate și celelalte elemente. Astfel, va fi restaurat echilibrul zonei osoase, iar pacientul își va redefini un stil de viață normal, lipsit de nesiguranțe sau dureri. Totuși, de cele mai multe ori, problemele financiare sunt cele care cântăresc mai mult decât sănătatea organismului. Implanturile dentare nu sunt cele mai ieftine tratamente, însă nici nu se pot emite prețuri fixe. Stabilirea unui asemenea aspect este influențată de mai mulți factori. Medicul stomatolog este cel care poate emite suma corectă, dar numai după un consult aprofundat.

Care sunt caracteristicile cavității orale?

pret implant dentar
Care este prețul unui implant dentar realizat corect? 1

Un prim pas este o analiză personalizată care te va ajuta să tragi câteva concluzii în ceea ce privește realizarea tratamentului. Investigațiile constante sunt cele mai recomandate. Numai așa te vei asigura că rezultatul final se ridică la nivelul așteptărilor și nevoilor tale. Vor fi examinate, așadar, următoarele lucruri:

Zona osoasă – Se va analiza cantitatea osoasă pentru a stabili dacă se poate insera sau nu implantul dentar.

Gingiile – Este foarte important ca gingiile să nu prezinte inflamații pentru a putea ca tratamentul să fie executat fără dureri sau disconfort.

Dinții vecini – Infecțiile sau afecțiunile dentare trebuie îndepărtate cât de repede se poate.

Tomografia este modalitatea prin care se pot determina dimensiunile exacte ale unui implant dentar. Mai apoi, celelalte etape se vor desfășura în siguranță.

Ce fel de material ți se potrivește?

Materialele din care sunt realizate implanturile influențează semnificativ calitatea de care dă dovadă și implicit prețul final. Există două variante pe care le poți lua în calcul:

1. Titan – Unul dintre cele mai populare materiale atât în rândul pacienților, cât și al medicilor datorită avantajelor diverse pe care le prezintă. Se integrează imediat în structura osoasă, este stabil și rezistent. Totuși, există destul de multe șanse să apară alergii sau alte tipuri de incompatibilități precum cele estetice.

2. Zirconiu (ceramică) – O alternativă relativ nouă apărută pe piață, dar care se bucură de o cerere din ce în ce mai mare în ultimul timp. Prezintă o biocompatibilitate mult mai mare și o protecție crescută împotriva dezvoltării bacteriilor și a coroziunii chimice. De asemenea, caracteristicile estetice sunt deosebite pentru că restaurează aspectul natural al dinților.

Un alt lucru important în ceea ce privește alegerea materialului este tipul producătorului. Este foarte bine să te orientezi către variante care au căpătat o reputație a excelenței.

Unde se realizează implantul?

Clinica în care vei derula tratamentul de implantologie ar trebui aleasă cu mare grijă din mai multe puncte de vedere

Aparate utilizate – Evoluția constantă a tehnologiei a însemnat apariția unor echipamente revoluționare în ceea ce privește gradul eficienței și funcționalității. Pentru realizarea implantului dentar sunt recomandate tehnologii de ultimă generație pentru a definitiva un plan de tratament corect. Metodele de imagistică sunt esențiale pentru a monitoriza atent ceea ce se întâmplă după finalizarea inserării implantului. De asemenea, instrumentarul utilizat ar trebui înlocuit și sterilizat periodic.

Estetica – Confortul tău ar trebui să primeze, indiferent de situație. Alege o clinică care pune accent pe felul în care se simt pacienții.

Atmosfera – Un loc prietenos și primitor te va ajuta să te detensionezi și să te simți bine indiferent de situație. Timpul alocat desfășurării tuturor etapelor va trece mai repede decât te-ai fi așteptat.

Cât de mult contează personalul implicat în tratamententele de implantologie?

Implanturile dentare sunt unele dintre cele mai dificile tratamente. Tocmai de aceea, ar trebui să apelezi la medici care:

– Au specializări și certificări în domeniu – Ce încredere ar mai prezenta un medic fără studii? Fii foarte atent/ă la un asemenea aspect pentru că baza teoretică nu ar trebui să lipsească.

– Au acumulat experiență de-a lungul timpului – Informațiile sunt completate întotdeauna de fapte. Asigură-te că medicul respectiv are la activ implanturi realizate cu succes. Încearcă, totodată, să consulți și părerea altor pacienți care au apelat la serviciile oferite de ei.

– Sunt dedicați – Pasiunea este cea care stă la baza definirii perfecțiunii în ceea ce privește tratamentele dentare. Un medic care iubește ceea ce face va da mereu tot ce-i mai bun pentru a se asigura că nu pot apărea erori.

Ei sunt cei care îți vor da încredere că îți poți recăpăta zâmbetul. Totul se va realiza în conformitate cu standarde înalte de meticulozitate, siguranță și confort. De asemenea, vor fi atenți la fiecare problemă care ar putea surveni pe parcurs și vor face tot posibilul pentru a le îndepărta cu succes.

Așadar, ar trebui să alegi metodele care îți pot garanta 100% succesul. Când vine vorba de sănătatea organismului tău nu ar trebui să amâni niciun moment, indiferent de bugetul de care dispui. Investiția este una pe termen lung, dacă vei respecta indicațiile medicului stomatolog. Este necesar să acorzi atenție sporită igienei orale. Nu utiliza periuțe de dinți electrice care emit vibrații și mergi în mod regulat la cabinet pentru realizarea unor igienizări profesionale. În ceea ce privește lista alimentelor pe care ai voie să le consumi nu există nicio restricție. Totuși, ar trebui să fii foarte atent la mestecarea celor care prezintă un grad sporit de duritate. De asemenea, ar trebui să stopezi sau să renunți dacă se poate la obiceiurile nesănătoase precum fumatul.

Întrebările de mai sus te vor ajuta să ai parte de tratamente de implantologie de calitate superioară. Prețul poate ajunge chiar și la 4000 de euro, însă, cel mai bine ar fi să îți programezi un consult la cabinetul stomatologic.

×

Cu ce vă pot ajuta?

× Scrie pe WhatsApp