Posibilitatea de achitare în rate! Fără Dobândă.

Implantul dentar explicat de la A la Z – Sfaturi Topaltdent

imaginea unui implant dentar

Zâmbetul este o parte importantă din viața noastră. 

Se spune că zâmbetul este unul dintre lucrurile frumoase pe care le afișează oamenii. 

Sigur că și tu ai cunoscut persoane care ți-au oferit un zâmbet pe care nu-l poți uita. 

Însă, realitatea este că tot mai multe persoane se confruntă cu aceeași problemă : pierderea parțială sau completă a dinților. 

Iar această problemă, pe lângă disconfortul pe care-l provoacă în timpul masticatiei sau al vorbitii, este un factor care scade stimă de sine și amplifică sentimentul de frustrare la majoritatea pacienților care se află în această situație.  

Totuși, există soluții! 

În ziua de astăzi, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație și a specialiștilor în implantologie, dinții pierduți pot fi înlocuiți cu rădăcini artificiale și coroane dentare care imită perfect forma și culoarea danturii, având o durată de viață de cel puțin 15 ani! 

În următoarele rânduri vei găsi un ghid de la A la Z cu tot ce presupune procedura de implantologie dentară

Îți prezentăm câteva modele de implanturi dentare prezente pe piață și care sunt caracteristicile și avantajele fiecăruia.

Procedura de implantologie a devenit o operație minim invazivă, care se desfășoară printr-un tratament scurt, în funcție de particularitățile dentare. 

Mulți pacienți sunt speriați de această procedură, însă ea nu prezintă niciun pericol dacă este efectuată de un medic specialist cu experiență. 

La Topaltdent, avem grijă să te simți mereu în siguranță, indiferent de complexitatea cazului tău dentar! 

Iar acest lucru este o caracteristică elementară a doctorilor noștri implantologi! 

unnamed 41

Implantul dentar – opțiunea ideală pentru înlocuirea dinților afectați

La clinica Topaltdent, ne asigurăm că pacienții noștri au dinți sănătoși și puternici, care să le permită să mănânce, să zâmbească și să vorbească cu încredere! 

Însă pentru multe persoane, aceasta este o provocare.

Sănătatea orală depinde de foarte mulți factori, însă pierderea dinților este o afecțiune ireversibilă pentru mulți pacienți. 

De aceea implantul dentar este cea mai recomandată soluție de către medicii stomatologi, fiind și cea mai sigură și durabilă opțiune de înlocuire a dinților. 

Implanturile dentare pot înlocui un dinte, un grup de dinți sau un set complet. 

Ce presupune defapt implantul dentar și care e procedura chirurgicală? 

Implanturile dentare sunt defapt rădăcini artificiale care fixează o bază puternică de susținere pentru coroanele dentare. 

Ele sunt construite aproape 100% din titan sau zirconiu, cunoscute ca materiale dur și compatibile cu corpul uman. 

Procesul chirurgical al implantului dentar se efectuează prin următoarele etape: 

 1. În funcție de cazul pacientului, se curăță zona în care urmează a fi amplasat implantul dentar și se extrage resturile de rădăcină rămase
 2. Se înșurubează rădăcina din titan sau zirconiu pe structura osoasa de susținere 
 3. Se introduce bontul protetic care face legătura dintre implantul integrat în osul pacientului și coroana dentară care va fi vizibilă.
 4. Se fixează implantul dentar (dintele artificial) pe structura de susținere

Sunt cazuri când structura osoasă și situația clinică a pacientului permite realizarea întregului proces în aceeași zi.

Însă, pentru pacienții la care structura osoasă este afectată, procesul de inserare a implantului dentar se poate realiza printr-o serie de vizite.

unnamed 42

Implantul dentar Bredent – Tehnologia germană pentru o rezistență de zeci de ani

Implantul Bredent este un implant de calitate superioară, produs în laboratoarele ultramoderne din Germania. 

Cei mai mulți medici implantologi recomandă implantul Bredent, datorită rezistenței materialului – titan sau zirconiu – care asigură dinți perfect sănătoși și funcționali pentru cel puțin 15 ani! 

Structura prin care este construit implantul Bredent contribuie la stabilitatea dintelui artificial și la rezistența de susținere osoasă a arcadei pe care este montat. 

Este o soluție inovatoare atât pentru pacienții care vor să înlocuiască un dinte, cât și pentru pacienții care se confruntă cu probleme complexe și doresc înlocuirea unui grup de dinți sau a unei arcade întregi. 

Fiind un implant modern, foarte bine construit și care dispune de un proces de inserție care vine în ajutorul medicului, întreaga operație poate fi efectuată în aceeași zi! 

Desigur, în cazul pacienților cu o structură osoasă sănătoasă și care nu se confruntă cu un caz complex de distrugere al dinților. 

Cele mai importante avantaje ale implantului dentar Bredent sunt:

 • Rezistență și bună funcționare pe termen lung
 • Proces ușor și rapid de inserție în masa osoasă
 • Rezultate estetice și de încredere pentru pacienți  

Tipul de implant utilizat este stabilit alături de doctorul stomatolog, pe baza particularităților dentare și a necesităților fiecărui pacient. 

Consultă lista noastră de prețuri sau vino în cabinet pentru a discuta direct cu medicul specialist! 

unnamed 48

Ce beneficii vei obține cu un implant dentar?

Există mai multe opțiuni pentru înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați, însă avantajele pe care le oferă implanturile dentare nu pot fi asigurate de către celelalte opțiuni. 

Deși implanturile dentare sunt o opțiune inovatoare care se realizează la un cost mai ridicat, ele îți oferă următoarele beneficii: 

 • Previne pierderea osoasă

Pierderea unui dinte afectează și masa osoasă din maxilar. Implanturile dentare sunt singura opțiune de înlocuire a dinților care stimulează și rezistența osoasă a maxilarului sau a mandibulei. 

 • Imită perfect dinții naturali

Implanturile dentare vin într-o mare varietate de forme și dimensiuni. La Topaltdent, stomatologul prezintă opțiunile de implant dentar disponibile și potrivite situației clinice. Astfel, pacientul primește implanturi care se încadrează perfect în spațiul în care trebuie montat. 

 • Crește forța mușcăturii

Implanturile dentare sunt ancorate în maxilar printr-o rădăcină artificială din titan, care asigură o forță mai mare a mușcăturii față de dinții naturali. 

 • Asigură vorbirea normală și ușoară

Unele opțiuni de înlocuire a dinților pot afecta capacitatea de a vorbi corect, la fel și este în cazul dinților lipsă care pot modifica comunicarea pacientului. Implanturile dentare înlocuiesc dinții naturali și oferă aceeași funcționalitate și ușurință în pronunție. 

 • Previne modificările formei feței

Dinții naturali ajută la susținerea structurii feței. Pierderea unuia sau a mai multor dinți deteriorează sprijinul maxilar, lucru care poate duce la deformarea feței în zona orală. Implanturile dentare preiau și această funcție de a susține structura naturală a feței pacientului.

 • Nu produce carii sau tartru

Implanturile dentare sunt realizate din titan sau zirconiu, fiind materiale dure care nu se pot degrada. Dinții introduși pe implanturi nu vor avea carii sau tartru!

 • Sunt ușor de îngrijit

Implanturile dentare nu necesită îngrijiri speciale. Ele se curăță și se îngrijesc prin aceleași metode de curățare orală folosite pentru dinții naturali. 

 • Sprijină dinții adiacenți

Pierderea unui dinte poate afecta poziția celorlalți dinți aflați pe arcadă, pentru că un spațiu gol va face ca ceilalți dinți să se miște și strică alinierea naturală a danturii. Implanturile dentare acoperă acele goluri și permite pacienților să-și păstreze forma uniformă a danturii. 

 • O soluție pe termen lung

Rezistența materialelor de fabricare a implanturilor și tehnicile folosite de medicii Topaltdent garantează o perioadă lungă de funcționare corectă a implantului, de cel puțin 15 – 20 de ani! 

Însă aceste implanturi pot rezista chiar și toată viața! 

unnamed 43

Ce ar trebui să cauți la clinica care îți efectuează implantul dentar

Implantul dentar, deși este o operație chirurgicală, este o procedură sigură și care oferă cele mai multe beneficii pacienților cu dinții pierduți. 

Cu toate acestea, este normal ca pacientul să fie îngrijorat cu privire la această soluție.

De aceea este foarte important să apelezi la un medic chirurg în stomatologie, în care ai încredere și care te poate asigura de buna funcționare a întregului proces. 

Ce ar trebui să cauți la medicul în implantologie dentară pe care îl alegi pentru cazul tău dentar? 

 • Să fie specializat în implantologie

Este foarte important ca medicul dentist care realizează înserarea implanturilor dentare să fie specializat în această ramură a stomatologiei. Un dentist generalist nu va avea aceeași îndemânare și precizie precum dentistul chirurg. Apelează la un doctor specialist în implantologie dentară pentru a beneficia de o procedură corectă și minim-invazivă. 

 • Să prezinte o experiență bogată în implanturile dentare

Nu toate implanturile dentare sunt la fel, pentru că vorbim de particularități individuale ale pacienților. Este recomandat să alegi un doctor dentist care are mai multă experiență, care a trecut prin mai multe cazuri complexe în implantologie și care te poate face să te simți confortabil și încrezător în cabinetul său. 

 • Să îți ofere încredere! 

Este foarte important ca medicul specialist să facă pacienții să se simtă confortabil și să fie empatic. El trebuie să explice fiecare pas al procedurii și să răspundă la orice întrebări care îi sunt adresate de către pacient. La Topaltdent, medicul în implantologie discută cu pacienții despre nevoile și necesitățile sale, astfel să găsească împreuna o soluție potrivită și de durată! 

Dinții tăi sunt importanți pentru noi! De aceea echipa de medici și asistente de la Topaltdent este întotdeauna bucuroasă să discute cu pacienții săi. 

Nu lăsa să mai treacă o zi fără să zâmbești! 

Alege să investești în sănătatea și în bunăstarea ta, pentru că vei avea multe de câștigat! 

La Topaltdent, specialistul în implantologie discută fiecare detaliu de tratament, astfel încât pacienții să înțeleagă pe deplin cum se va desfășura întregul proces. 

Dacă vrei să beneficiezi de implanturi dentare calitative și o execuție profesionistă, vino la Topaltdent! 

Pentru programări și alte informații, contactează-ne telefonic!

0770 743 787 (Programări)

Str. Nicolae Teclu 7, Brașov

×

Cu ce vă pot ajuta?

× Scrie pe WhatsApp